Какво да сложите в багажа на детето за летния лагер

Какво да сложите в багажа на детето за летния лагер

Може би ви се иска да напъхате половината къща в багажа на детето за летния лагер или зеленото училище, защото ви се струва, че ще му трябва и това, и онова, и трето, и пето, обаче съветът на обиграни родители е да премислите няколко пъти.

Най-необходимите и най-любимите неща – това е принципът за подбор на вещите, с които да напълните раницата и сака му. Като имате предвид, че ще се налага то да си ги носи самичко, все пак не изсипвайте в куфара целия му гардероб или кашона с играчки.

За да подберете всичко важно, имайте предвид не само къде ще бъде лагерът - на море, планина, в населено място, но и неговата продължителност. Ако е само една седмица, не слагайте три дълги панталона и 10 тениски. Преценете оптималното количество вещи за съответния период.

Съдържанието на детския багаж варира и в зависимост от възрастта - 5-7-годишните имат нужда от нещата, които обичат, по-големите - от по-практични предмети. Но и в двата случая това, които си носят от вкъщи, им дава сигурност на непознатото място. 

Валидно и за малките, и за големите, е че са разсеяни и нищо чудно да откриете чорапи и блузки, които изобщо не са докоснати, или пък да не откриете джапанка или друго нещо, което със сигурност сте сложили, но е изгубено.

Разсеяността грози всички ни, затова съставете си списък, за да не забравите нещо важно, да речем топли обувки, паста за зъби, лосион против комари, зеленото мече…

Напишете го прегледно, в няколко графи:

дрехи, обувки, хигиена и козметика, забавления, документи, лекарства

Лекарствата е добре да бъдат в компактен пакет, който да бъде у учителката или у човека, който ще обгрижва децата. Ако давате нещо специфично на вашето, например препарат против алергия или против повръщане, задължително кажете на придружаващия възрастен за това.

Документите подгответе отрано, особено ако лагерът е в чужбина - тогава ви трябва нотариално заверено съгласие на родител за преминаване на границата, или пък изискваната медицинска застраховка.

Електрониката – телефон, таблет и други ценни и важни неща, както и парите, които сте определили да му дадете, е хубаво да бъдат в отделна чанта, която се затваря добре, а не в общия сак, който остава без надзор, докато детето е на плажа.

А може би ви е нужен списък и с нещата, които да НЕ слагате?

- сокове, мюсли, изобщо всякакви неща за хранене, които могат да се разлеят, разсипят и да омажат всичко,

- остри и режещи предмети, дори това да е ножичка от детския комплект за шиене,

- запалими предмети, спрей за самозащита,

- лекарства без рецепта.

Всички те по принцип са забранени за внасяне в детските лагери, същото важи и за хазартни игри, и за алкохол. Но и ние да ви напомним.

Източник: Новите родители


© 2021 Армейски спортен клуб „Александър Логистикс“. Всички права запазени. Изработка на уеб сайт от Webdesign1.net