Ски бягането е сред най-тежките спортове

Ски бягането е сред най-тежките спортове

Някога замисляли ли сте се кои са най-трудните спортове? Със сигурност няма физическа дейност, която да е лесна. Определено обаче има някои, които предизвикват границите на възможностите ни малко повече от други.

Точно затова в поредица от статии ще ви разкажем кои са тези спортове и какво усилие ни коства да станем добри.

Нека си представим, че сме високо в планината. Всичко около нас е в бяла премяна, а ние сме върху ските. Вече сме готови да тръгнем и да се запознаем с един от най-трудните спортове – ски бягането.

Привидно може да не е толкова вълнуващо, колкото алпийските дисциплини, но оказва се, този тип каране изисква много повече усилия и е една от най-добрите тренировки за цялото ни тяло. Сами ще разберем това, когато пред нас се появи първото възвишение, което трябва да преодолеем.

Тогава ще натоварим равномерно и ръцете, и краката си, за да можем да се избутаме напред. Точно затова този спорт развива силата във всички части на тялото и експертите смятат, че ако искаме да сме в добра форма, ски бягането е един от най-добрите начини да я постигнем.

Доказателство за това са и проучвания, които сочат, че ако сме един час на пистата, ще изгорим 952 калории.

Колко време ни трябва да станем добри?

Технически погледнато, ако се научим да практикуваме ски бягане, за да поддържаме добра форма, ще ни отнеме по-малко време от алпийските дисциплини. Но ако искаме да станем конкурентоспособни, ще трябва да сме много отдадени и да тренираме часове наред.

Професионалните атлети тренират непрекъснато. Дори когато няма сняг, те заместват ските с ролкови кънки, с които се постига подобен ефект. Освен това те практикуват и други спортове, като бягане в планината по стръмни склонове, например.

 
Списание: 360 градуса


© 2021 Армейски спортен клуб „Александър Логистикс“. Всички права запазени. Изработка на уеб сайт от Webdesign1.net